בסרטון השלישי בסדרה "מדברים מגע" נעמיק את השיח המיני תוך כדי שיתוף בהיסטוריה המינית שלנו
נכון, לא מדובר כאן בשיעור היסטוריה הקשור לנושא המגע. איך נהגו לאורך הדורות גברים לגעת בנשים. למי היה מותר ליזום ומי היה צריך להישאר פסיבי. מהו מגע שנחשב להגיוני ומקובל ומהו מגע סוטה ומשפיל. אם נפנה להיסטוריה המינית של כל אחד מאיתנו ונבחן את ציר הזמן שלו. כיצד הוא חווה מגע, מגע מיני בעצמו. מהו ראה בבית בילדותו? מה עיצב את הגישה שלו בנושא שלא מגע? ואפילו כיצד ההתייחסות שלו השתנתה עם הזמן בתחום הזה. הכרת העבר כמי שמשפיע ומעצב עוזרת לנו להבין את ההתייחסות למיניות ולסוגי המגע היום, עוזרת לנו לחזק את השיח המיני ממקום מקבל ולא שופט, ממקום שבא לקראת ולא דורש.
זוכרים את החוויה המינית הראשונה שלכם? מהי מבחינתכם? מגע באיברים אנטימיים? חוויית אוננות ראשונה? מפגש של נערים ונגיעה באברי המין? נשיקה ראשונה? התמזמזות ראשונה? חדירה ראשונה? חוויה ראשונית ששמאירה חותם, מייצרת בסיס לגישה שתיווצר בהמשך. מעצבת אותנו ואת הרצון שלנו למגע ולסוגי מגע. באופן טבעי נרצה לשחזר חוויות מוצלחות ולהימנע מאלו שהיו לא נעימות.
שיתוף בחוויות ראשוניות אלו יוצר חיבור של בני הזוג, לא רק למה שמתנהל ביניהם כיום, אלה לדברים העמוקים שנמצאים מאחורי המאוויים שלנו, מאחורי הרתיעה שלנו. שיתוף של חוויות שכאלה, מייצר קרבה משמעותית בין בני הזוג. יחד עם מוכנות ליצור תקשורת טובה יותר המשתף את הצורך שלנו במגע שיהייה נעים מגרה עם תחושה של עוד.
כמובן המגע הראשון שהכי משאיר חותם עלינו, בתת מודע הוא איך חיבקו וקבלו אותנו מיד לאחר שנולדנו. האם זה היה בזרועות פתוחות או מתוך בהלה וכיווץ. כבר ברגע ראשוני זה חלו בנו תהליכים מעצבים ביחד למגע. ההתבוננות שלנו בהורים, כיצד הם בתקשורת ובמגע זה עם זה יצרו אצלינו דפוסי חשיבה כיצד אנשים מבוגדים אמורים לגעת זה בזה. המגע של הורים בנו, המגע של הסביבה בנו, המגע של האחים שלנו, האמירות בנושא מגע ששמענו כל אלה עצבו במשך השנים את התגובות של הגוף שלנו לסוגי מגע. התבוננות בשאלות הבאות יחד עם שיתוף שלהם את בן הזוג יכולים ליצרו הבנה גדולה על עצמינו וביננו:
התבוננות בשאלות האלו, יכולה להציף חוויות ולהביא למודעות שלנו את הבחירות שבאמת נרצה לעשות, שיהיו לעיתים מנוגדות לדברים שאלה נחשפנו בעבר. להיות חופשי עם הגוף שלי, עם היכולת לחוות מיניות היא מתנה שפותחת את הלב ואת התשוקה.
כן, הגיע הזמן להרגיש נח לשתף, להרגיש נח לספר. להיפרד ממבוכה. להחזיק הכל בפנים אי שם במעמקים. לשתף, כל פעם קצת יותר בהדרגה, יוצר פתיחות סקרנו וכושר שיתוף ופתיחות שמתגבר עם הזמן. לשתף זה על מה שהיה, כולל מה שהיה וקורה בקשר המיני שלנו כיום. אפשר לשתף בהרבה דברים:
את השיתוף נעשה יחד, ונביא גישה שתעודד את הפתיחות, שתגדיל את השיתוף וההכרות:
לשחרר את הפחד מלעורר קנאה במקרה וחוויתי חווה טובה ומוצלחת , בקשרים קודמים, עם אחרים
האינפורמציה על העבר שלי יש לה השלכות להווה. את כל המידע שיתקבל מינה ניתן לחלק לשניים:
פתיחות היא פתח לריפוי. המידע הזה מביא לאפשרות להתרפא יחד. להיות בקשר מיני חופשי מעכבות ומהסתרות. גילוי והתגלות יוצרים חיבור בריא. להיות בקשר שיש בו פתיחות ולדעת שהאדם שמולי בביטחון לא ישתמש באינפורמציה הזאת נגדי.
בפתיחות יש מקום של הרפיה, כזאת שמרפה מהצורך להסתיר, מרפה מתגובות מתכווצות ומתגוננות, מרפה מערונות יתר שמונעת שחרור, מרפה מכעס על מה שהיה, מרפה ממחשבה שאולי אני לא טובה, מרפה מדימוי גוף שלילי.
ההרפיה מביאה לפתיחות וחופשיות. מעצימה את תחושת ההנאה ומגדילה את החיבור לגוף. במקום להיות עסוקים במה שהיה אנחנו נעשים פנויים להנות מימה שיש, באהבה.
בסרטון הבא נדבר על איך לדבר מגע, ונחדד כמה טכניקות פשוטות בעזרתן נשפר את היכולת לשלנו לתקשר מגע. בינתיים בהמשך מופיע דף חשיבה (שיעורי בית), ענו לעצמכם על השאלות הבאות ונתראה הסרטון הבא.
תודה רבה
כרמי אומרו – "מכון פתרונות"
מיכל ניב נהוראי – "השפה הזוגית"
כרמי אומרו – מייסד מכון פתרונות להכשרת יועצים. יועץ זוגי ומגשר, מתמחה בתחום שיפור המיניות והתשוקה ומשלב גישות רגשיות רוחניות יחד עם יצירת עונג הנאה וחיבור זוגי. ליצירת קשר 0528-979934
מיכל ניב נהוראי – יועצת מינית וזוגית, בעלת קליניקה הספה הזוגית 05-4991428