מאת: גלית קפלן - יועצת זוגית
תקשורת בזוגיות – למי יש זמן, ולמה זה כלכך חשוב
שגרת יומנו כוללת אינסוף דברים: ילדים, עבודה , חוגים , תחביבים, מטלות הבית ודאגה להורים מזדקנים. הרצון להספיק ולהתקדם. התפיסה שאם אנחנו מספיקים יותר אז אנחנו מצליחים יותר. גורמת לנו להתקשות להיות נינוחים.
להתקשות לשבת ברוגע ולהקשיב למי שחי איתנו בבית. גם כשסוף סוף עצרנו את עצמינו המחשבות ממשיכות לנדוד על אינסוף המשימות הפתוחות שמחכות להתבצע.
אז מה הפלא שאנחנו לא מצליחים לדבר?!
כדאי שנברר עם עצמינו מידי פעם
האם אנחנו יודעים מה עובר על בן /בת הזוג שלנו במהלך היום?
האם עצרנו שנייה לשאול, להתעניין באמת באדם שעומד מולנו?
מתי בפעם האחרונה ישבתם לשיחה על שיתוף ברצונות, בחלומות?
לתקשורת במערכת היחסים יש תפקיד משמעותי: היא מאפשרת לבני הזוג להבין אחד את השני, את הצרכים , הרצונות והחלומות. היא מחברת בין בני הזוג למען מטרות משותפות ויוצרת חברות ביניהם והיא הבסיס ליצירת האינטימיות בין בני הזוג.
אז איך עושים את זה? ולמי יש זמן לזה?
זה לא מסובך, רק התחילו בהתעניינות יומית בבן/בת הזוג , שאלו אותו על סדר יומו למחרת או במהלך השבוע,
הביעו התעניינות אמיתית (איך הייתה הפגישה? איך היה עם הילדים? ועוד..) תייצרו פתח לשיחה, הראו לצד השני שהעולם שלו חשוב לכם. כדאי להוסיף מגע חיבוק ותחושת קרבה פיסית אשר מרככים את האוירה ומייצרים תקשורת מקרבת שאיננה מילולית.
ולגבי הזמן, זה לא באמת דורש הרבה, סגלו לעצמכם שיחה יומית אפילו קצרה (10-20 דקות) אבל שתהיה אישית, אכפתית, שבה כל צד יספר לצד השני איך עבר עליו היום או שיתוף בכל נושא שיחפוץ. והכי חשוב – על הצד השני להקשיב בלי לשפוט ולבקר, רק להקשיב ולתת תחושה שאתה איתה ולאחר מכן כמובן, התחלפו.
מצאו את הדקות הבודדות לשוחח אפילו ביום עמוס.